De senaste veckorna har vi tränat mycket på att ”följa strömmen” och arbeta koncentrerat. Vi ser att det går framåt men vi har ännu en bit kvar till att förstå vad det innebär att ge och få arbetsro. Vi har jobbat vidare med att ha ett ”vårdat språk” och att vara en god kamrat. Belöningen att få ”luncha” en kompis ger ringar på vattnet och det är fler som kämpar för att få göra det.

Vi har börjat med ”Grej of the day” som är en mikrolektion ca 10-15 min med ett intressant ämne där vi lyssnar på en kort presentation och sedan skriver vi stödord tillsammans för att vi ska minnas det bättre. Eleverna tycker om lektionen och alla kämpar med att skriva stödorden. Sist pratade vi om samerna i samband med samernas nationaldag. Be gärna eleverna berätta hemma om vad de lärt sig.

Den här veckan har vi bekantat oss med draken Berta. Hon älskar experiment och vi har provat att göra hennes superblandning. Vi har med andra ord börjat med ämnet kemi. Jättespännande.

Nästa vecka har vi läsvecka då ska vi i årskurs 1 bekanta oss med författaren Helena Bross och hennes böcker. Om ni har hennes böcker hemma får ni gärna ta med till skolan och visa.

 

Vecka 10 börjar vi med utvecklingssamtal. Ni kommer få tiderna inom kort. I huvudsak kommer de att vara tisdageftermiddagar under v.10-12. Den här gången kommer jag att börja med elevledda utvecklingssamtal vilket betyder att eleverna själva håller i den större delen av samtalet, var och en på sin nivå. En del av samtalet kommer att vara med mig då kommer vi att prata om den framåtsyftande planeringen och gå igenom det skriftliga omdömet. Eleverna kommer att träna i skolan så att alla vet hur det ska gå till. Även ni föräldrar kommer få information om hur ni hjälper ert barn vid samtalet. Tre elever åt gången kommer att vara i klassrummet och ha sitt samtal samtidigt. Om ni föräldrar känner oro för något gällande ert barn ber jag er boka in en särskild tid då vi pratar om det.

v.7 Läsvecka

må: idrott

fre: läsläxa kap.15

 

v.8

må: idrott

to: Matilda kurs, Karim i klassen tillsammans med vikarie

fre: läsläxa, kap.16

 

Kommande:

v.9 Sportlov

v.10-12 utvecklingssamtal (tisdagar)