Hej!

De senaste veckorna har vi haft riktigt bra arbetsro i klassen. Det är roligt att se att det hårda arbetet börjar ge resultat. Vi pratar återkommande om arbetsron och utvärderar den kontinuerligt. Då värdera vi oss själva och vår insats ”Har jag gett arbetsro?” Och framförallt ”vad tycker mina kompisar?” Eleverna har jobbat flitigt på lektionerna och orkar nu ha lite längre genomgångar och samlingar. De har också tagit ett stort kliv på kunskapstrappan. Jättekul! De märks att eleverna är mer fokuserade och vi hinner mer än förrut. De elever som haft sina utvecklngssamtal har visat stort ansvar och de är så kul att se och höra när de berättar för er föräldrar om vad de gör och lär sig i skolan.

 

I veckan hade vi besök av Johan och Denniz från Ösmo bibliotek. De berättade om biblioteket och vi lämnade våra lånekortsansökningar till dem så att de hinner göra lånekorten klara tills vi kommer på torsdag. (De som ännu inte lämnat lånekortsansökan kan göra det när vi går till biblioteket på torsdag) På torsdag kommer eleverna att få låna två böcker att läsa i klassrummet. De kommer även att få låna böcker hem. Vi kommer att gå till biblioteket regelbundet. Jag hjälper till att se till att de böcker som eleverna har i skolan (lådan) kommer tillbaka till biblioteket. När det är dags att lämna tillbaka böckerna tar eleverna med sig de böcker som de har hemma om de inte lämnat dom tidigare. I min förra klass valde många elever att lämna lånekortet till biblioteket så att det fanns där. Ni får bestämma hur ni vill göra. De som har egna lånekort tar med det på torsdag.

 

Nu har våren kommit och det är härligt att se att alla elever har bråttom ut på rast! De är duktiga på att leka tillsammans. Vi har kommit överens om att alla ska få vara med och leka och inom klassen övar vi också på att bjuda in till lek om vi ser någon som inte har någon att leka med.

 

 

v.12

må: idrott

ti: utvecklingssamtal

ons:

tor: biblioteksbesök, tag med lånekort

fre: läsläxa kap.19

 

v.13 Mattevecka

må: idrott

ti:

ons: utvecklingssamtal

tor:

fre: läsläxa kap.20