Hej!

Nu har vi haft läsvecka och börjat läsa i Helena Bross böcker. Vi har lånat en boklåda full med hennes böcker som vi har i klasssrummet. Eleverna tycker att det är roligt att läsa i riktiga böcker. Nu vill vi kunna gå till biblioteket och låna egna böcker som vi kan läsa hemma och i skolan. Med i läxmappen idag finns en lånekortsansökan som jag vill att ni fyller i och sänder åter till skolan senast fredag 10/3. (De elever som har egna lånekort redan behöver inte göra det) Min tanke är att vi kommer att gå regelbundet till Ösmo bibliotek för att låna egna böcker som vi kan läsa i hemma och i skolan. På tisdag v.11 kommer bibliotekarierna Denniz och Johan från Ösmo bibliotek och hälsar på oss och berättar om sin verksamhet.

Emma som haft idrotten ska snart få sitt första barn. Bella Plakowska som har arbetat på fritids och i klassen under skoltid har nu fått idrottslärartjänsten efter Emma. Bella har skrivit ett informationsbrev till er som jag bifogat.

Nästa vecka är det sportlov. Då anordnas det aktiviteter för lediga barn och ungdomar tillsammans med föreningslivet. Passa på och åk skridskor i Ishallen vid Kvarnängens IP, prova bågskytte i Gröndalshallen eller prova luftgevär i Ösmo. Det finns mycket mer att välja på om du går in på http://www.nynashamn.se/Uppleva-se-och-gora/Sportlov-2017.html .

v.10

må: idrott

ti: utvecklingssamtal em.

on:

to: Matilda kurs, Karim och vikarie i klassen

Fre: Kom ihåg läxmappen, Kap.17/Sagoskatten samt lånekortsansökan.

 

v.11

må: idrott

ti: besök av biblioteket, utvecklingssamtal em.

ons:

to:

fre: Kom ihåg läxmappen, kap.18/Sagoskatten