Hej!

Det är så roligt, vi börjar märka en positiv förändring i klassen. Det är lugnare, vi har oftare arbetsro och eleverna fokuserar mer på skolarbetet. Den här veckan har vi jobbat med värdegrunden och lagt fokus på att vara en bra kamrat och prata med ett vårdat språk. Som sporre har vi bestämt att de som är goda kamrater och pratar med ett vårdat språk får luncha med en kompis på måndag. Då får de välja en kompis som de vill sitta bredvid i matsalen. Eleverna gillar idén och de allra flesta jobbar hårt för att få den chansen. Den här veckan har vi också börjat med en ”hemlig kompis”. Hör gärna med ert barn där hemma vad en hemlig kompis är och vad de kan göra för sin hemliga kompis. Det har skett lite förändringar i klassen. Förra veckan slutade Adrian och vi önskar honom lycka till på hans nya skola. Nästa vecka kommer en ny klasskompis, Abdullah, tillbaka till oss. Han gick på Vansta i förskoleklassen. Vi hälsar honom välkommen tillbaka till oss.

 

Nästa vecka, på måndag, kommer vi att ta del av Nynäshamns kultursatsning, Skapande skola. Vi kommer att se en föreställning med Gycklargruppen Trix i vår idrottshall. Lite senare samma dag kommer vi också att få vara med på en workshop med aktörerna där vi kommer att få prova på några av de konster som de visat oss under föreställningen. Den ordinarie idrottslektionen har vi ej utan vi har workshopen istället. Eleverna behöver inte ha idrottskläder med sig då. Den som vill veta mer om Gycklargruppen kan kolla här www.gycklarna.com/skapande-skola/.

 

På tisdagen kommer vi att åka till Kulturskolan och se och höra på deras föreställning ”Musikcirkus”. Vi äter lunch lite senare så ta gärna med en frukt. Nästa helg den 4:e har Kulturskolan öppet hus och då får de som är intresserade av att börja spela instrument komma och provspela.

 

Vecka 6 ska vi åka skridskor i ishallen. Den som har tar med sig skridskor och hjälm. Det finns ett begränsat antal skridskor och hjälmar att låna. Alla behöver ha vantar för att åka. Skolan kommer att servera korv med bröd i ishallen. Om man vill får man ta med sig smörgås och frukt. Varm dryck brukar vara gott att dricka. Vi är tillbaka i skolan innan skoldagens slut kl.13.

 

Vi vill påminna om att ni måste anmäla elevernas frånvaro på Dexter när de är sjuka. Det är då viktigt att ni lägger in frånvaro varje dag som eleven är sjuk. Var vänliga och repektera det så att vi pedagoger och lärare på skola och fritids kan ägna tiden till era barn.

 

Vecka 5

Må: Skapande skola, Gycklargruppen Trix,

Ti: Musikcirkus, Kulturskolan

Ons:

To:

Fre: Kom ihåg Läxmappen, Läsläxa kap. 13

 

Vecka 6

Må: Idrott

Ti:

Ons: Skridskor, medtag hjälm, skridskor, vantar, varm dryck,

To:

Fre: Kom ihåg Läxmappen, Läsläxa kapitel 14

 

Kommande:

  1. 9 sportlov
  2. 10-12 utvecklingssamtal