Hej!

Nu närmar sig julen och det är bara ett få dagar kvar innan terminen är slut. Vi är mitt i vårt arbete med julens traditioner, vi har bl a sett ett julspel i Ösmokyrka och i veckan julpysslade vi med alla elever i f-3. En riktigt mysig dag med julmusik, pepparkaksdoft och ivrigt pysslande elever.

 

Idag fredag går sista läsläxan för terminen hem. Nästa fredag vill jag att alla elever har med sig läsläxan tillbaka till skolan i läxmappen och sedan får den stanna i skolan tills vi börjar nästa termin igen.

 

Nästa vecka firar vi Lucia. På Vanstaskolan är det tradition att det är elever i årskurs 3 som lussar för övriga på skolan. Så vi startar morgonen den 13/12 på borggården tillsammans med övriga elever i f-3 och därefter går vi in och har en mysdag tillsammans i klassen. De elever som vill klä ut sig i vita linnen, tomtedräkt eller pepparkaksgubbe/gumma får gärna göra det under dagen.

 

På terminens sista dag har vi gemensam julavslutning i Ösmo kyrka. Vi samlas på skolgården och går i ett gemensamt fackeltåg till kyrkan. I kyrkan sjunger vi julsånger tillsammans och därefter går vi gemensamt tillbaka till skolan. Vi avslutar tillsammans i klassrummet och önskar varandra en god jul. Föräldrar är välkomna att vara med denna dag men pga platsbrist kan vi inte garantera sittplatser i kyrkan. De är i första hand reserverade för elever och personal från skolan. Skoldagen beräknas vara slut ca 10.00. Skolan börjar sedan igen den 11/1-17

 

Önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 

 

 

 

 

v.50

Må: idrott

Ti: Lucia

On:

To:

Fre: Kom ihåg läxmappen med läsläxan

 

v.51

Må: Idrott

TI:

On: Julavslutning i Ösmo kyrka, skoldag mellan kl.8.10 och ca 10.00

 

v.2

Må: Studiedag (skola+fritids stängt)

Ti: Studiedag

On: Skolstart, tider enligt schema

To:

Fre: Julgransplundring