Hej!
Så roligt att träffa alla igen efter sommarlovet! Några tandlösa och andra med lite längre hår! Men så glada och fulla med energi! Härligt! Den här första veckan har vi ägnat mycket tid till gruppstärkande lekar och prat om hur vi ska ha det för att alla ska trivas och må bra. Vi har jobbat med betydelsen av orden i KRAM som vi presenterade på uppropet. KRAM står för Kamratskap, Respekt, Ansvar och Modig. De är ledorden som vi jobbat med under veckan och som vi fortsätter att jobba med under läsåret.

Imorgon fredag får eleverna hem en skrivläxa. De ska beskriva sig själva. Läxan lämnas in och redovisas fredagen 1/9.

Schemat är tyvärr inte helt klart. Vi har idrott på måndagar och onsdagar. På onsdagar börjar vi skoldagen med idrott. Då går eleverna direkt till idrottshallen på morgonen. Idrottslektionen börjar 8.15 och då ska de vara ombytta och klara. Ombyte måste alltså ske innan lektionstiden börjar. Ett tips är att ha idrottskläderna på sig på morgonen och istället ta ombyte med sig.

Redan på fredag är det dags för skolbad. Vi går 7.50 från borggården. Meddela mig innan fredag om ditt barn kommer gå direkt till simhallen.

Nästa fredag får eleverna hem läsläxan. I år heter läseboken Diamantjakten. Som tidigare läser elever ett och samma kapitel hemma under veckan, vid minst 4 tillfällen ca 15 min per gång. Vi arbetar parallellt i skolan med samma kapitel. Eleverna tar med sig sin läsebok till skolan varje fredag.

Nästa vecka:
Må: fotografering, idrott,
Ti:
Ons: idrott
To: Matilda kurs, Johanna och vikarie i klassen
Fre: Skolbad. Kom ihåg Läxmapp med skrivläxa,

v.36
må: idrott
ti: föräldramöte kl.18-19.30
ons: Utställningen ”För 100 år sedan” på Nynäshamns bibliotek
to:
fre: Läxmapp med läsläxa, kapitel 1