Hej!

Så har vårvärmen äntligen kommit!  Eleverna leker fint på rasten, det är mycket lek med klassbollarna och hopprepen. Härligt! Nu har vi hälsoveckor och har pratat en del om vad kroppen behöver för att må bra. Vi är alla överens om att vi bl a behöver både sömn, mat, motion och kamrater och familj för att må bra och orka hela dagen.  Vi har också pratat om värdegrunden, hur vi ska vara mot varandra för att alla ska känna sig och må bra. Där finns det både rättigheter och skyldigheter.

 

Nästa vecka avslutar vi hälsoveckan med skoljoggen fredagen den 18/5. Då springer, går, joggar alla barn på Vanstaskolan. Olika långt beroende på årskurs men alla har gemensam uppvärmning och målgång. Vi börjar vanlig skoltid i klassrummet (8.10) men eleverna behöver komma ombytta (idrottskläder och gymnastikskor) till skolan. De som ska vara kvar på fritids efter skolan kan ha ombyte med sig att byta till efteråt. Under dagen kommer vi att spela Allboll mot 2b.  Det klasslag på skolan som får mest poäng får utmana lärarna! Det brukar vara mycket uppskattat! Skoldagen slutar vanlig tid 12.40 den här dagen.

 

På fredag (18/5) har vi också sista gemensamma läsläxan, kap. 25 i Diamantjakten. Då ska alla läseböcker lämnas tillbaka till skolan. Därefter fortsätter vi med individuella läxor terminen ut.

 

v.20

Må: idrott

Ons: idrott

Fre: skoljoggen, läxmappen läsläxa kap.25 + skrivläxa korsord, eleverna kommer ombytta i idrottskläder till skolan.

 

 

v.21

må: idrott

ons: idrott

fre: kom ihåg, läxmappen med individuell läxa

 

 

Kommande:

31/5 Öppet hus kl.14.30-17.00

6/6 Lovdag

8/5 Skolbad

12/6 Skolavslutning, mer info kommer