Hej!

Vilken fantastisk läsvecka vi haft! Eleverna läser och läser. Flera har tagit stora kliv på läsutvecklingstrappan och ett par har verkligen fastnat i läsfällan och vill bara fortsätta att läsa. Så häftigt! Det har varit en  vecka med fullt fokus på att läsning men vi har även tagit del av  Tove Janssons sagor genom högläsning, se film, höra på musiksaga, göra sammanfattningar och illustrationer. I korridoren och i klassrummet finns tydliga spår av våra intryck. Vi har hittat många favoritplatser för läsning som under bordet, på golvet med en kudde, på en stol eller längs väggen.

I klassrummet finns det fullt med böcker och flera elever har fått besöka biblioteket två gånger under veckan för att lämna utlästa böcker och låna nya.

Nästa vecka har vi miljövecka och på tisdagen är vår årliga städdag då vi städar skolgården och området runt omkring.

Vi har haft ett par härligt soliga dagar, det är svårt att klä sig så här års då det kan vara svalt på morgonen och varmt på dagarna.  Skolgården kan vara varm och solig så ta gärna med keps att ha på rasten och vid utelek på fritids. En namnad mugg att dricka ur i klassrummet är också bra.

 

V.17 Miljövecka

Må: idrott

Ti: städdag,

On: idrott

To:

Fre: kom ihåg läxmappen med läsläxan kap.23 och skrivläxan om Tove Jansson

 

v.18

må: klämdag

ti: lov

on: idrott

to:

fre: Kom ihåg läxmappen med läsläxan kap.24 och skrivläxa

 

v.19 Hälsovecka

må: idrott

ti:

onsdag: idrott

to: lovdag

Fre: lovdag

 

 

Kommande:

18/5 skoljoggen

31/5 Öppet hus på eftermiddagen mer info kommer.